Piletina na grčki način

Potrebno je: 4 šnicle pilećeg filea – bez kože i kostiju, šolja maslinovog ulja, sok od jednog limuna, 2 kafene kašičice belog luka u prahu,...
PEČENA PRASETINA

Pečena prasetina

Za 4 osobe potrebno je: 1,2 kg prasećeg karea (najmanje 8 rebara), 1 kg crvenog krompira, 8 čena belog luka, 2 grančice timijana, 2...
piletina u sosu od pecuraka i senfa

Piletina u sosu od pečuraka i senfa

Potrebno je:700 g pilećih prsa bez kostiju, 2 kašike brašna, 1/2 kašičice soli, prstohvat bibera, 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, 400 g šampinjona,...
Gurmanska pita

Gurmanska pita

Potrebno je: 500 g junećeg mlevenog mesa, 750 g krompira, glavica crnog luka, 4 kašike ulja, 2 čena belog luka, 250 g kora za...
Domaće raviole

Domaće raviole

Potrebno je: 700 g pšeničnog brašna, 400 g krompira, 300 ml vode, 50 g putera, 250 g sitnog ovčjeg sira, 400 g mesnate slanine,...
PECENA TELECA REBRA

Pečena teleća rebra

Sastojci: 800-1000 gr teletine - rebra  1 kg krompira (po mogućnosti manji)  1 veća mrkva  2 čenja bijelog luka  1 komad paprika  1manja glavica...

Bosanski ćevap

Bosansko jelo za koje Vam ne treba iskustvo. Malo Vašeg vremena, sastojci i zemljana posuda je sve što Vam treba za ovo ukusno i...
Zacnjeni djuvec

Začinjeni djuveč

Potrebno je za 4 osobe: 400 g mlevenog junećeg mesa, mala glavica karfiola, 250 g brokolija, glavica crnog luka, kašika putera, čen belog luka,...
peceni pileci bataci

Pečeni pileći bataci

Sastojci:     7 pilećih bataka    2 kašike maslinovog ulja    2 čena belog luka, usitnjena    ? kašičice čilija u prahu    2 kašike aleve paprike    2...
PILETINA SA ZAČINJENIM PIRINČEM

Piletina sa začinjenim pirinčem

POTREBNO JE 4 komada pilećih grudi, bez kože, 4 supene kašike maslinovog ulja, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog в luka,...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...