Gulaš iz rerne: Uživajte u jedinstvenom ukusu

Gulaš je mnogima omiljeno jelo, a ovaj recept je malo drugačiji od uobičajenog. Potrebno je: 5 kašika brašna, Pola kašika soli i bibera, 700 grama junetine...

Piletina sa jabukama i suvim šljivama

Potrebno je: 5 pilećih grudi bez kostiju, 2 kašike maslinovog ulja, 1 jabuka isečena na kriške, 6-8 kom suve šljive bez koštice, 1 čaša soka...

Pohovana piletina sa susamom

Potrebno je: 2 veća filea (600-700 g), 2 jajeta, 2 kašike kukuruznog brašna, 3 kašike prezle, 2 kašike susama, so, ulje za pečenje. Priprema: Pripremite meso isecite...

Punjene rolnice u slaninici

Sjajan recept i jedan dobar predlog šta spremiti za ručak. Pileće šnicle punjene sirom, belim lukom i kulenom uvijene u suvu slaninicu osvajaju na...

Čamčići od tikvice

Potrebno je: 2 srednje veličine tikvica, 250 g sir trapist, 2-3 paradajza, 250 g krekera, malo maslinovo ulje, so, biber, iseckana šunka 200 g, i...

Sladak kupus sa mlevenim mesom i suvom slaninom

Sjajan kupus sa mlevenim mesom i suvom slaninicom uz dodatak mnogo povrća čini ovo jelo ne samo kvalitetnim, već i veoma zdravim i vrlo...

Musaka od krompira i mlevenog mesa

Potrebno je: 700-900 g krompira, 600 g mlevenog mesa, jedna šargarepa, glavica crnog luka, so, ulje, biber, biljni začini, 2-3 jajeta, 400 ml kisele pavlake. Priprema: U...

Rolnice od patlidžana sa sirom

Jela sa plavim patlidžanom su uvek odličan izbor ukoliko želite da zamenite mesni obrok. Potrebno je: 2 čaše krem sira, 1 čaša rendanog kačkavalja, ½...

Rižoto sa Ćuretinom

Potrebno je: 200 g ćuretine, 200 g pirinča, šargarepa, glavica crnog luka, kocka kokošje supe, 10 maslina, maslinovo ulje, so, biber, pola veze peršuna,...

Rolat od mlevenog ćurećeg mesa

Potrebno je: 600 gr. belog mlevenog mesa od ćuretine, 50-100 gr. dimljene seckane slanine (kockice), 2 barena jajeta izrendana, jedna kafena kašika senfa, malo soli,...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...