Rolovana punjena prasetina

Poterbno je: 2.500g prasetine u komadu za rolovanje-najbolje potrbušina, 300g svežih šampinjona, 150g kuvanog graška, 150-200g suvog mesa – najbolje domaćeg, 200g dimljene slanine –...

Svinjetina sa suvim voćem

Potrebno je: 2 kg svinjskog mesa od buta, 200 g suve slanine, 20 komada suvih šljiva bez koštice, 20 komada suvih kajsija, 50 g suvog...

Bosanski ćevap

Bosansko jelo za koje Vam ne treba iskustvo. Malo Vašeg vremena, sastojci i zemljana posuda je sve što Vam treba za ovo ukusno i...

Piletina na grčki način

Potrebno je: 4 šnicle pilećeg filea – bez kože i kostiju, šolja maslinovog ulja, sok od jednog limuna, 2 kafene kašičice belog luka u prahu,...

Ljuti pileći ražnjići

POTREBNO JE 1 kg očišćenog pilećeg mesa, 25 g korijandera, 25 g nane, kašičica sveže mlevenog bibera, sok od 2 limuna, kašičica smeđeg šećera, 2...
Zacnjeni djuvec

Začinjeni djuveč

Potrebno je za 4 osobe: 400 g mlevenog junećeg mesa, mala glavica karfiola, 250 g brokolija, glavica crnog luka, kašika putera, čen belog luka,...
Domaće raviole

Domaće raviole

Potrebno je: 700 g pšeničnog brašna, 400 g krompira, 300 ml vode, 50 g putera, 250 g sitnog ovčjeg sira, 400 g mesnate slanine,...
Gurmanska pita

Gurmanska pita

Potrebno je: 500 g junećeg mlevenog mesa, 750 g krompira, glavica crnog luka, 4 kašike ulja, 2 čena belog luka, 250 g kora za...
Plavi patlidzan Zapecen sa kozjim sirom

Plavi patlidžan Zapečen sa kozjim sirom

Za 4 osobe potrebno je: 2 plava patlidžana, 150 g kozjeg sira, 3 krupnija jajeta, 1 kašičica kukuruznog skroba, 200 ml krem pavlake, Priprema:2...
Pasta sa tikvicama

Pasta sa tikvicama

Potrebno je:Dvr srednje tikvice.Priprema:Od sastojaka potrebno: 2 tikvice srednje velicine 3-4 cena belog luka 3 jaja 100-150 gr. feta sira 100-150gr. testenine (fusili) so,...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...