pijane-kobasice

Pijane kobasice

Potrebno je:8 svežih kobasica, 2 glavice crvenog luka, 2 crvene ljute papričice, 1/2 l piva, 1  kašika masti, malo začina Priprema:Propržiti...
dimljena-plecka-s-kupusom

Dimljena plećka s kupusom

POTREBNO JE1 kg dimljene juneće plećke, glavica kupusa, 2 glavice crnog luka, 50 g slanine, krompir, 2 kašike brašna, 2 kašike sirćeta, ulje, kim,...
pecene-jarebice

Pečene jarebice

Kako nam se bliži sezona lova na divlje ptice, tako ovaj jednostavni recept upotrijebite nabavite li ovu namirnicu. Okus divlje peradi je poseban te...

Svinjsko meso sa prazilukom

Potrebno je:1kg svinjskog vrata, 3 veća praziluka, 500ml kisele pavlake, kašika senfa, vegeta Priprema:Pripremljeno meso začiniti vegetom i propržiti u tiganju na vrelom ulju...
prolecne-obrok-salate-sa-slaninom-i-vocem

Prolećne obrok salate sa slaninom i voćem

Potrebno je: 400 g mesnate slanine, 1 glavica zelene salate, 2 šake mladog spanaća, 1 avokado, 1 velika jabuka, 3 šake badema, 1 krastavac,...
Biftek s biberom i djumbirom

Biftek s biberom i djumbirom

Potrebno je:800 g bifteka u komadu, 1 kašičica rendanog korena djumbira, 50 g kapara, 1 veza peršuna, supa, pola čena belog luka, maslinovo ulje,...
zapeceni-gulas

Zapečeni gulaš

POTREBNO JE 600 g junetine, 100 g suve slanine, 150 g crnog luka, 600 g krompira, 400 g sveže paprike, 100 ml belog vina,...
juneci-odrezak-sa-boranijom

Juneći odrezak sa boranijom

Potrebno je:750 g zelene boranije (može i smrznuta), so, 4 šargarepe, 4 juneći odrezak (po 150 g), biber, kašika ulja, 2 kašike kisele pavlake,...
Zapečeni makaroni sa brokolijem

Zapečeni makaroni sa brokolijem

Potrebno je:350 g makarona, 250 g švapskog sira, supena kašika ulja, 500 g brokolija, 300 ml jogurta od obranog mleka, jaje, so ...
prolecna-musaka

Prolećna musaka

Potrebno je: 3 tikvice, 4 paradajza, 6 jaja, 200 g mladog sira, 100 g rendanog parmezana, 1/4 kašičice ljutog tabasko sosa, kašičica soli, 1/4...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...