Svinjski file na mediteranski način

Potrebno je za 4 osobe: 700 g svinjskog filea, 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike seckanog bosiljka, kašika seckanog timijana, kašičica seckanog ruzmarina, 1 lovorov...

Grilovana mešavina

Potrebno je za 4 osobe: 3 pileća prsa bez kožice isečena na manje komade, 80 ml grčkog jogurta, 2 kašičice paprike, 2 kašike začina...

File minjon sa sirom

Potrebno je za 4 osobe: 4 odreska goveđeg filea (po 180 g) debljine 5 cm, kašika začina za goveđe meso, 4 kriške polumekog kačkavalja,...

Punjena svinjetina

Potrebno je za 4 osobe: 4 veća odreska svinjskog mesa, 2 kašike svežeg peršuna, kašika svežeg estragona, 3 kriške hleba iseckanog na kockice, 60 ml...

File minjon sa sirom

Potrebno je za 4 osobe: 4 odreska govedjeg filea (po 180 g) debljine 5 cm, kašika začina za govedje meso, 4 kriške polumekog kačkavalja, kašika...

Sultan kebab sa bešamel sosom

Idealna kombinacija ukusa i zanimljiva dekoracija jela, učiniće da vaša porodica svakog dana poželi da jede sultan kebab... Tursko jelo koje se služi nekome koga...

Marinirana ovčetina na indijski način

Potrebno je: 1 kg ovčijeg mesa, 350 g očišćenog crnog luka, 4-5 češnjeva belog luka, 1/4 kašičice đumbira, 1/8 kašičice kurkume, 1/2 kašičice semena od...

Grilovana piletina

Potrebno: 180 ml vode, trećina šolje maslinovog ulja, dve kašike limunove kore, pola kašike belog luka u prahu, kašika soli, 4 čena belog luka,...

Kineska piletina sa kikirikijem

Potrebno je: Belo pileće meso, beli luk, crni luk, šargarepa, kupus, krastavac, paprika, pečurke, kikiriki neslani, po želji: bilo koje sezonsko povrće, soja sos, djumbir...

Svinjsko pečenje sa jabukama i lukom

Potrebno je: Svinjski but u komadu, maslinovo ulje, so, biber, 4 šolje soka od jabuke, 1 šolja goveđeg bujona, 3 jabuke, 3 glavice crvenog luka,...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...