Sultan kebab sa bešamel sosom

Idealna kombinacija ukusa i zanimljiva dekoracija jela, učiniće da vaša porodica svakog dana poželi da jede sultan kebab... Tursko jelo koje se služi nekome koga...
jaja-u-zelenom-sosu

Jaja u zelenom sosu

Potrebno je Za 4 osobe: 800 g sitnog krompira, 6 jaja, vezica vlašca, peršuna i mirodjije, 6 stabljika bosiljka, 150 g grčkog jogurta, 250...
pecena divlja patka

Pečena divlja patka

Sastojci: Divlja patka, očišćena, odležana u frižideru 2 dana, dobro obrisana Sol po ukusu Limunov sok po potrebi 4 velike ploške suhe slanine 1...
pileca-salata

Pileća salata

Potrebno je: 400 g spiralne makarona u tri boje, 150 g obarenog pilećeg mesa, 100 g obarenog graška,2 kisela krastavčića, glavica crnog luka, čaša...
piletina u slaninici

Piletina u slaninici

Potrebno je: 0,5 kg pilećeg belog mesa, 0,5 l jogurta, 10 režnjeva slanine, veća paprika, 3 čena belog luka, kašika limunovog soka, kašičica ?C...
svinjetina-u-crnom-vinu

Svinjetina u crnom vinu

Potrebno je: Komad svinjetine bez kosti od oko 1,2 kg, 100 g slanine isečene na 2 šnite, 2 struka praziluka, grančica majčine dušice, 2...
svinjetina sa suvim voćem

Svinjetina sa suvim voćem

Potrebno je: 2 kg svinjskog mesa od buta, 200 g suve slanine, 20 komada suvih šljiva bez koštice, 20 komada suvih kajsija, 50 g...

Junetina u povrću

Poterbno je: Pola kg junetine u kockama, 500 grama povrća za đuveč, pola pavlake, 1 kašika brašna, ulje, začin, vod Priprema: Junetinu staviti u dublji tiganj, malo...

Ćureće korpice

Potrebno je:4 tanke ćureće šnicle, 50 g kajmaka, 8 tankih kriški slanine , 8 jaja, so , mbiber , 4 tanke ćureće šnicle, 50...
saslik

Šašlik

Potrebno je: 800 g mesa, 3 limuna, 2 glavice crnog luka. marinada: 0,5 l belog vina, 3 čena belog luka, korijander, svež peršun, mirodjija,...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...