Omiljena Karbonara

Potrebno je: 400 g špageta ili druge vrste paste, 4 jaja, 100 g slanine, 100 g narendanog pekorina, vrhunskog italijanskog ovčijeg sira ili nekog drugog...

JAGNJETINA U RERNI: recept za jagnjeće pečenje na zlatiborski način

Za slavu, praznike, porodični ručak ili goste - nikada nećete pogrešiti ako spremite i poslužite jagnjetinu na zlatiborski način! Potrebno je: 1 kg jagnjetine, 1 l...

Krilca sa začinima

Marinirana u soku od limuna, belog luka, bibera i mrvljene suve paprike. Poterbno je: 20 krilaca, 1 čen belog luka, mrvljena paprika, 1 limun, 3 kašike...

Piletina stroganov

Potrebno je: 225 grama pirinča (bolje dugo zrno), 50 grama putera ili margarina, 450 grama pilećeg filea iseckanog na tračice, 225 grama šampinjona isečenih na...

Krmenadle na Ljvovski

Potrebno je (za 4 osobe) 600 g svinjska krmenadla, 3 jaja, 80 g pu­tera, brašno, zelen, biber, so Priprema: Svinjsku krmenadlu oprati, očistiti od kostiju i naseći...

Junetina u povrću

Poterbno je: Pola kg junetine u kockama, 500 grama povrća za đuveč, pola pavlake, 1 kašika brašna, ulje, začin, vod Priprema: Junetinu staviti u dublji tiganj, malo...

Teleće šnicle sa mocarelom

Potrebno je za 4 osobe: 500 ml (2 šolje) korn fleks pahuljica, 2 jajeta, 4 teleće šnicle, 150 ml paradajz sosa, 120 g rendanog mocarela...

Punjena pileća prsa

Potrebno je za 4 osobe: 4 pileća prsa bez kožice, 140 g mekog kačkavalja iseckanog na kockice, 2 kašike seckanog vlašca, kašika iseckanog origana, 2...

Meso na starinski način

Potrebno je za 4 osobe: 500 g junećeg mesa iseckanog na kocke, 2 glavice vlašca, glavica crnog luka, 750 g mešanog smrznutog povrća, crvena...

Govedina u paradajz sosu

Potrebno je za 8 osoba: 1 kg goveđeg mesa isečenog na duguljaste komade, 2 glavice crnog luka, 130 ml belog vina ili supe od povrća,...

Najnoviji Recepti

Sorte ili vrsta vina

Prilikom uzgoja groždja za proizvodnju vina mora da se vodi računa na kvalitet groždja, sorte i klimatske uslove, sistem gajenja i lozna podloga.Groždje je...

Šta treba znati do pripremanje vina

Potrebno je upoznati sa osnovnim pojmovima što se vina tiče bolje razumeti, prepoznati ili ostaviti utisak. Aroma:skup mirisnih sastojaka u vinu koje osećamo čulom mirisa. Aromatizovano...

Šta znamo o pivu?

Pivo je alkoholno piće sa malo procentom alkohola.Širok spektar biološki aktivnih komponenti poreklom iz biljaka nalazi se u pivu.Reć je o fitohemikalijama, posebno o...

Zašto neki ljudi ujutru ne osećaju glad?

Izbor zdravog doručka je neograničen.Tu su sendviči, žitarice, razna peciva, mleko i mlečni proizvodi, pržena jaja, voće i voćni sokovi.Ujutru možete da jedete što...