bataci-sa-pecurkamaPotrebno je:
2 bataka sa karabatacima, 150 ml majoneza, 300 g šampinjona, 2 čena belog luka, 100 ml pileće supe, malo ruzmarina, so, biber, ulje

Priprema:
Odvojte batake od karabataka, pa svaki komad mesa posolite i pobiberite. Na svaki komad stavite po kašičicu majoneza i dobro utrljajte. Kratko prepecite sa svih strana u tiganju, a potom meso poređajte u manji pleh. Okolo stavite na polovine sečene šampinjone i neoljuštene, malo zgnječene čenove belog luka. Posolite još malo, prelijte uljem i supom, pa pecite na 200 stepeni. Pečeno meso izvadite na tanjir, a pečurke ocedite i pomešajte ih sa preostalim majonezom. Začinite sos ruzmarinom i po potrebi mu dodajte malo jogurta. Sosom prelijte pečeno meso i poslužite.

OSTAVI KOMENTAR