aromaticno-peceno-pile-s-krompiromPotrebno je:
2 kašike aleve paprike, 1 veza peršuna, iseckana, 1 kašika senfa, nekoliko krompira srednje veličine, 4 čena belog luka, presečena napola, 1 kašika maslinovog ulja
1gl crnog luka, so i biber, 200g kisele pavlake, 1 celo pile.

Priprema:
Zagrejte rernu na 140C.
U kalup za pečenje ubacite krompire isečene na krupne komade, krupno isečen crni luk, beli luk, kašičicu ruzmarina, 1 kašiku ulja i kašičicu soli i izmešajte rukama.
U veliku posudu stavite pile i u njega utrljajte sos napravljen od pavlake, aleve paprike, 1 kašike ruzmarina, 2 kašičice soli, 1 kašičice bibera i senfa. Kada je pile dobro prekriveno sosom, smestite ga preko krompira u kalupu. Stavite kalup u zagrejanu rernu i pecite oko 2 sata.
Zato što se peče na blagoj vatri i jer je prekriveno pavlakom, pile će dobiti lepu koricu, a neće izgoreti.
Da biste proverili da li je pile gotovo, pogledajte kožicu oko bataka ? ako se odvaja od kostiju, pile je pečeno.
Svakako uz aromatično pečeno pile s krompirom, poslužite se sa vrhunskom crnom vinom. Pogledajte Vino Portugizac u ovom sajtu, Prijatno i Živeli!!

OSTAVI KOMENTAR