punjena-teleca-prsaPotrebno je:
2 kg telećih prsa, sol, 10 dag masti ili ulja
Nadev:
3 jaja, 1/4 l mleka, 3 žemlje, 1/2 dag naseckanog lišća peršuna, soli, 4-6 dag mrvica, mleveni biber  po želji

Priprema:
Kod pripreme punjenih telećih prsiju najvažnije je pravilno odijeliti sloj mesa od kostiju da se dobije ?džep?, za što je potreban oštar, dugačak nož s tankom oštricom.
Teleća prsa razrezati i na užoj strani nožem odijeliti gornji sloj mesa od kostiju da se dobije ?džep? za nadjev. Meso oprati, obrisati i osoliti. Suhe žemlje namočiti u mlijeko, zatim ih ocijediti, osoliti, dodati jaja, sitno nasjeckani peršin i toliko mrvica da nadjev ne bude premekan.

Po želji popapriti. Napuniti ?džep? nadjevom i zatvoriti ga čačkalicama ili sašiti bijelim koncem. U limu zagrijati mast, položiti pečenku na lim i staviti lim u prethodno jako zagrijanu pećnicu. Smanjiti vatru i peći oko sat i pol. Pečenku zalijevati s mašću na kojoj se peče, te podlijevati s malo vode.
Prije posluživanja izvaditi čačkalice ili konac, pečenku lijepo narezati i poslužiti uz prilog po želji.Ako vam se svidelo ovaj recept, mi Vam preporučujemo  ovo Božanstveno vino. Cabernet Sauvignon vino sa jakim taninima dobro se slažu sa sočnim teletinom. Belančevine ublažavaju tanine i Cabernet postaje nježno vino.

OSTAVI KOMENTAR