djuvec-sa-jagnjetinomPotrebno je:
500-700 g jagnjetine od plećke rebara, 1 srednja glavica crvenog – crnog luka, 1 plavi patlidžan, 2 manje tikvice, 1/2 kg oljuštenog paradajza ili 1 konzerva pelata
1 kafena šolja soka od paradajza, 1 žuta paprika, 400 g zelene olovka boranije, 2 veća krompira, 2 kafene šoljice pirinča, 3 kašike aleve paprike, ljuta papričica po ukusu, so po ukusu, mirišljave trave po ukusu peršun, celer, origano, pola kafene šoljice maslinovog ulja, vode po potrebi

Priprema:
Luk iseći na tanka rebarca, a papriku, patlidžan, krompir i tikvice na kockice.
Izmešati svo povrće sa alevom paprikom i uljem, posoliti, staviti sve u zemljanu ili vatrostalnu činiju, odozgo usoljeno meso i pokriti poklopcem ili, u nedostatku, alumijumskom folijom.Peći u rerni na 220°C povremeno mešajući.Posle 45 minuta pečenja dodati pirinač, izmešati, dodati, po potrebi, malo vode i vratiti u rernu.
Kontrolisati da ne ostane bez tečnosti i peći dok meso ne počne da se odvaja od kosti.Izvaditi i ostaviti 5-10 min da se odmori pre služenja. Nije potrebno pržiti povrće pre pečenja.
Ako vam se svideo recept Djuveč sa jagnjetinom, pogledajte i ovaj RECEPT ZA JAGNJETINA SA SOKOM OD PARADAJZA

OSTAVI KOMENTAR