socna-piletinaPotrebno je:
1 kg pilećeg filea, 1/2 litra mleka, 3 kašike seckanog belog luka, 3 kašike kukuruznog brašna (ne palente), 3 kašike smeđeg šećera, 3 kašike soja sosa, limunov sok
so, biber, ulje za prženje

Priprema:
Meso iseći na šnicle, pa ga preko noći ostaviti potopljeno u mleku. Ujutru ga izvaditi, pažljivo prosušiti papirnim ubrusom, posoliti i pobiberiti i uvaljati u kukuruzno brašno pomešano sa ostalim začinima (so će biti malo lepljiva, pa je prstima utapkajte u meso).Pržiti na zagrejanom ulju (neka ga bude malo više) u malo dubljem tiganju dok ne porumeni, oko dva minuta sa obe strane. Ako pržite predugo, meso će se stvrdnuti, a začini izgoreti. Jelo služiti poprskano limunovim sokom, sa sosom po izboru uz pomfrit ili kuvani pirinač.

OSTAVI KOMENTAR