Potrebno je:
4 pileća prsa, 1/4 šolje maslinovog ulja, 9 česana belog luka, 1/3 šolje suvog belog vina, 2 limuna, 1 kašičica origana, 1 kašičica timijana, biber, so
Priprema:
Zagrejati maslinovo ulje u tiganju za sosove na niskoj temperaturi, dodati beli luk i dinstati samo 1 minut kako beli luk ne bi potamnio.
Zatim dodati belo vino, narendanu koricu limuna, sok od limuna, origano, mleveni sveži timijana, so i promešati. Sos je gotov.
U pouljenu tepsiju staviti pileća posušena prsa sa kožom okrenutom prema gore.
Četkicom premazati pileće grudi s maslinovim uljem te ih posuti sa soli i biberom.
Izrezati limun u 8 klinova i staviti između komada piletine. Piletinu peći na 200°C 30 do 40 minuta, zavisno od veličini pilećih prsa.
Koža na pilećim prsima treba da lagano porumeni. Kad je pečenje završeno, izvaditi piletinu iz rerne, preliti je sa pripremljenim sosom i pokriti s aluminijskom folijom.
Gotovo jelo stavite da odstoji 10 minuta.