fasirane-snicle-u-sosu-od-lukaPotrebno je:
500 g mlevenog mesa od plećke, 200 ml pavlake za kuvanje, 1 jaje, kriška starog hleba, 1 glavica crnog luka, 1 čen belog luka, biber, peršunov list, so, prezle

Za sos
2 glavice crnog luka, so, biber, malo šećera, ulje, 400 ml pavlake za kuvanje

Priprema:
Dobro sjedinite mleveno meso sa svim navedenim sastojcima i dodajte toliko prezli da masa postane kompaktna. Ostavite u frižideru pola sata, a onda pravite šnicle i dobro ih ispržite. Luk isecite na rebarca i dinstajte ga na malo ulja. Kad omekša, pospite ga šećerom, solju i biberom, pa mešajte da se blago karamelizuje. U luk nalijte pavlaku, ostavite da sve provri, pa odmah sklonite s vatre i prelijte faširane šnicle.

OSTAVI KOMENTAR