
600 g telećih šnicli, 60 g susama, 1 mali koren celera, 2 kašike soja sosa, 1 čen belog luka, suvi origano, maslinovo ulje, so, biber
Priprema:
Očistite celer i izrendajte ga. Šnicle istucajte između 2 lista papira za pečenje tako da budu veoma tanke. Potom ih na većem listu papira za pečenje poređajte jednu do druge, tako da se malo preklapaju i oblikuju 1 pravougaonik.
Očistite celer i izrendajte ga. Šnicle istucajte između 2 lista papira za pečenje tako da budu veoma tanke. Potom ih na većem listu papira za pečenje poređajte jednu do druge, tako da se malo preklapaju i oblikuju 1 pravougaonik.
Na njega rasporedite rendani celer, nasuvo propržen susam, malo origana, so i biber. Urolajte u rolat, pomažući se papirom za pečenje ispod mesa, tako da rolat bude kompaktan i čvrst. Veoma oštrim nožem ga isecite na kolutove debljine nekoliko cm, pa svaku dobijenu rolnicu nanižite na po 1 čačkalicu.
Propržite rolnice u većem nelepljivom tiganju na mlazu zagrejanog ulja sa spljoštenim belim lukom. Poprskajte soja sosom, začinite većim prstohvatom origana i dinstajte još 3-4 minuta. Prijatno!