govedina-punjena-sirom-i-spanacemPotrebno je:
1,5 kg govedine od buta, 4 šnite slanine pančete, 2 kašike maslinovog ulja, 150 g šampinjona, 2 čena belog luka, 2 šake mladog spanaća, 2 kašike kozjeg sira, so i biber po ukusu.

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni, dok se greje oštrim nožem zasecite meso i napravite „džep“ za fil, pa ga posolite i pobiberite unutra. U velikom tiganju ispecite slaninu nekoliko minuta da bude hrskava i odložite je sa strane. U istom tiganju ispržite sitno iseckane šampinjone i mladi luk nekoliko minuta na maslinovom ulju. Zatim dodajte sitno iscepkane listove spanaća, promešajte nekoliko minuta da lišće malo omekša, sklonite s ringle, umešajte u fil kozji sir i hrskavu slaninu i govedinu napunite ovom smesom. Meso stavite u pleh koji ste obložili kolačarskim papirom, prekrijte folijom i pecite oko 30 minuta na 150 stepeni. Izvadite, sklonite foliju i pecite još 10 minuta. Ostavite da se malo ohladi i isecite tanke parčiće mesa da bi fil došao do izražaja. Servirajte toplo.

OSTAVI KOMENTAR