pecena-patka-sa-piromPotrebno je:
Patka    1 kom. cca. 1,20 kg, pir 0,30 kg, luk crveni    1 kom. 0,10 kg, sol, papar    po potrebi, šargarepa   0,10 kg, jabuka    1 kom. cca. 0,10 kg, peršun list  1 veza,  celer  0,10 kg
peršun korijen    0,10 kg,  pačja jetra    0,10 kg, ulje  0,10 l

Priprema:
Pir namočimo noć prije i kuvamo u slanoj vodi oko 20 min. Patku očistimo i dobro začinimo, dodamo soli i malo papra. Stavimo u pećnicu na temperaturu oko 180 stupnjeva. Lagano dodamo unutrašnjost jabuke kojoj smo odstranili sjemenke. Lagano podlijevamo i pečemo da dobije lijepu boju. Povrće, jetricu i luk narežemo na kockice i na masnoći malo popržimo, podlijemo i pirjamo. Već kad je patka pri kraju odlijemo malo masnoće iz tepsije, maknemo patku van pa dodamo već kuhani pir i podlijemo malo juhom ili vodom. Sve zajedno vratimo u pećnicu na pet minuta.

OSTAVI KOMENTAR