Potrebno je:
10 pilećih bataka, 2 dunje, 2 glavice crnog luka, oljušten i samleven koren đumbira od 2 cm, 2 kašičice semenki korijandera, prstohvat šafrana, 1 kašičica ljute paprike, 0,5 dl supe od pileće kocke, 50 g butera, 100 g suvog grožđa, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike žutog šećera, so i biber po ukusu.
Priprema:
Batake operite pod mlazom vode, posolite ih i pobiberite sa svih strana, a zatim ih dinstajte na umerenoj temperaturi u velikom tiganju na buteru. Povremeno ih okrećite, kada kožica dobije zlatnu nijansu nalijte šolju supe, dodajte đumbir, krupno isečeni crni luk, seme korijandera i ljutu papriku. Dinstajte još 10 minuta, pa sipajte ostatak supe. Dunje oljuštite i isecite na kriške ili kocke, pa ih nekoliko minuta pecite na maslinovom ulju sa suvim grožđem, cimetom i šećerom, ukoliko je potrebno dodajte malo butera. Kada tečnost u kojem se dinstaju bataci gotovo ispari, sipajte dunje i suvo grožđe u tiganj sa pilećim batacima, dodajte šafran, so i biber. Dinstajte još 10 minuta i servirajte toplo.