kelj-junetinaPotrebno je:
 
? kg junetine, 1 glavica kelja od 1 kg, 2 glavice crnog luka, 4-5 čena belog luka, 1 kašičica soli, 1 kašičica majorana, ? kašičice bibera, 2 lovorova lista, 3 krompira, 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica aleve paprike, 1 kašika brašna

Priprema:

Kelj barite u vreloj vodi 10-ak minuta. Na vrelom ulju u šerpi propržite na kocke isečeno juneće meso, sa svih strana, da se pore zatvore, sve ukupno 5 do 10 minuta. U to meso dodajte sitno seckani crni i beli luk i dinstajte još 10-ak minuta. Zatim u istu šerpu dodajte isečen obaren kelj, krompir isečen na kocke i začine i nalijte vodom, da ogrezne (1,5 čaša vode). Kada provri, smanjite na umerenu vatru i poklopljeno kuvajte još 30 minuta. Kada je skuvano, prelijte sa 1 kašikom ulja, pomešanom sa brašnom i alevom paprikom.

OSTAVI KOMENTAR