pileca-krilca-sa-susamomPotrebno je:

1 kg pilećih krilaca, 2 kašike soja sosa, 2 kašike konjaka, 2 kašike ulja, malo pilećeg bujona, kašičica ulja, 4 čena belog luka, glavica crnog luka, kašičica crvene tucane začinske paprike, kašika susama, kašika gustina, kašika šećera

Priprema:

U posudi pomešajte soja sos, konjak i ulje, pa postepeno, uz mešanje, dodajte šećer, gustin, seckani beli luk i tucanu papriku. Izmešajte i ostavite da prenoći u frižideru, a promešajte nekoliko puta. Susam propržite u tiganju bez masnoće, a crni luk isecite na rebarca. Krilca izvadite iz marinade i marinadu sačuvajte. Pržite na dobro zagrejanom ulju da porumene s obe strane, pa izvadite na tanjir. Seckan crni i beli luk propržite u sudu sa zagrejanim uljem, ubacite krilca, prelijte supom i ostavite da vri pet minuta. Dodajte marinadu i promešajte, pa sipajte ulje i prženi susam. 

OSTAVI KOMENTAR