gulas-zapecen-u-rerniSastojci:

500 g svinjskog mesa od vrata, 500 g junećeg mesa od vrata, 1/2 l vode, 1 kašika masti, 500 g crnog luka, 250 g paradajza, 250 g sveže paprike, 0,5 dcl ulja, 1 dcl belog vina, šećer, začin, aleva paprika, tucana ljuta papričica

Priprema

Šećer, mast, vodu, 1 kašika soli i sitno seckano meso dinstajte pola sata. U to dodajte crni luk sečen na kockice, pa dinstajte još 15 min. Zatim dodajte paradajz, papriku i šampinjone i dinstajte još pola sata.Na kraju dinstanja, u gulaš još dodajte razmućeno ulje sa začinom, alevom paprikom i tucanom ljutom paprikom. Na kraju sipajte i belo vino.Pokrijte šerpu folijom i zapecite u rerni pola sata.

OSTAVI KOMENTAR