Potrebno je:
4 srednje svinjske šnicle , 4 manje šargarepe, veza blitve ,8 kašika rikota sira, ulje za prženje, oko1- 2 dl goveđe supe, 1 ravna kašika gustina , 2 kašike kisele pavlake , so,biber
Priprema:
Šnicle dobro izlupati tučkom za meso.Posoliti ih ,pobiberiti(po želji možete dodati i začin C) i ostaviti sa strane da odstoje pola sata.Obariti šargarepu isečenu na štapiće.Kratko blanširati očišćenu vezu blitve.I jedno i drugo ostaviti da se ohladi i ocedi .Na šnicle namazati deblji sloj sira .Odozgo poređati šargarepu i sitno iseckanu obarenu blitvu.Sve pažljivo zarolati pa rolne vezati kuhinjskim koncem ili zatvoriti čačkalicama.U tiganju zagrejati ulje pa propržiti šnicle sa svih strana dok ne dobiju tanku koricu.Propržene šnicle prebaciti na pleh i peći u zagrejanoj rerni oko 40 min.Napraviti sos..U tiganj gde su pržene šnicle doliti goveđu supu pa kad počne da vri dodati gustin razmućen u malo vode.Kada je sos dobio željenu gustinu,skloniti ga sa vatre i dodati 2 kašike kisele pavlake.