Svinjski kare punjen pecurkamaPotrebno je:

Oko 2kg svinjskog karea s kostima 3 sitne glavice luka (poželjno crvenog) 50g suvih pečuraka po izboru 1 čen belog luka majčina dušica 3 grančice ruzmarina 1 čaša crnog vina Za salatu: 1 karfiol 80gr. maslina bez koštica

Priprema:

Pečurke potopite u toplu vodu na 10-ak minuta, ocedite i  isecite zajedno crni i beli luk i jednu grančicu ruzmarina.Nožem dublje zasecite (4-5 cm) meso uz kost, odvajajući krmenadlu jednu od druge, ali da ceo kare ostane u jednom komadu.Prostor popunite seckanom smesom od pečuraka. Meso uvežite, pričvršćujući kanapom jednu krmenadlu uz drugu, pa uvežite i 2 grančice ruzmarina po dužini mesa, prislanjajući ih uz kosti.Posolite i pobiberite meso i stavite ga u pleh. Prelijte ga uljem i zalijte crnim vinom.Prebacite ga u rernu koju ste prethodno zagrejali na 180 C i pecite oko jedan i po sat.Povremeno prelivajte meso sokovima u kojima se peče, kako bi bilo sočnije i ne bi zagorelo.Sirovi karfiol isecite na tanke šnite, začinite ga majčinom dušicom, seckanim maslinama i dresingom od maslinovog ulja, sirćeta, soli i bibera.Meso poslužite uz salatu od karfiola.

OSTAVI KOMENTAR