zapečena musakaPriprema:
Oprati i oljuštiti krompir i šargarepu, pa iseći na kolutove. Poređati u nauljeni pleh naizmenično krompir i šargarepu. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Zagrejati rernu na 180 C. Razmutiti slatku pavlaku i mleko, posoliti i pobiberiti. Izrendati sir. Iseckati bosiljak i ubaciti u mešavinu mleka i pavlake, zajedno s rendanim sirom. Preliti povrće pripremljenom mešavinom i poređati odozgo maslac u komadićima. Peći u rerni oko 45 minuta.
Izvaditi jelo iz rerne i kada se malo ohladi, iscepkati listiće bosiljka i ukrasiti pre serviranja. Služiti uz belo vino ili pivo.
Potrebno je:
Za 4 osobe: 100 g sir gauda ,700 g krompira, 300 g šargarepe, 200 ml slatke pavlake, 250 ml mleka, 1/2 veze bosiljka, kašika maslaca, so, biber

OSTAVI KOMENTAR