Potrebno je:
Paprike 250 gr, sojini komadići 150 gr, sok od paradajza 150 gr, crni luk 200 gr, vegeta 2 kašike, paradjz 200 gr, ulje 300 ml
Priprema:
Sitno iseckati luk. Oguliti paradajz i iseckati ga na kocke. Papriku takođe iseckati na kockice. U šerpu srednje veličine zagrejati ulje. Dodati luk i pržiti ga dok ne dobije zlatno žutu boju. Pošto se proprži luk oko 10 minuta, dodati papriku i pržiti je dok ne omekša. Zagrejati oko 4 dcl vode u manjoj posudi. Dodati 1 kašiku vegeta začina, pa staviti soju da se kuva. Soju kuvati dok ne omekša. Pošto su luk i paprike propržena, dodajti vegeta začin i čili (na ovu količinu paprikaša optimalna je 1 ravna kašičica). Dodati prethodno nasečen paradajz, soju i sok od paradajza.