Ragu od junetine i gljivaPOTREBNO JE

0,5 kg različitih vrsta gljiva, 0.5 kg junetine od buta, 1 plavi patlidžan, 2 paradajza, 2 crvene paprike, ulje, so, biber

PRIPREMA

Junetinu narežite na kockice i kratko propržite na ulju. Patlidžan oljuštite i isecite ga na kocke, posolite i ostavite da pusti gorčinu. Paradajz oljuštite i isecite na kriške, a paprike ispecite na plotni, zatim im skinite kožicu i očistite od semenki. Gljive očistite nožem i isecite ih na krupnije komade. Na ulju propržite iseckan luk, dodajte kockice patlidžana, junetinu a nekoliko minuta kasnije u posudu stavite gljive. Posolite, pobiberite i dinstajte dok ne tečnost ne uvri. Dodajte paradajz i papriku isečenu na rezanca. Dinstajte na laganoj vatri desetak minuta.

OSTAVI KOMENTAR