Sremska tavaPOTREBNO JE

1 kg svinjskog mesa od buta, 1 kg jagnjetine, 10 manjih glavica crnog luka, 10 zelenih paprika
1 glavica belog luka, kašičica belog bibera, 2 kašičice mlevene začinske paprike, 2 kašike svinjske masti, so

PRIPREMA

Isecite meso na veće kocke, luk na rebarca i papriku na kolutove. Očistite glavicu belog luka i zgnječite svaki čen. Stavite meso u posudu u kojoj ćete pripremati ćevap, pa začinite biberom, solju i začinskom paprikom. Dobro sve izmešajte, poklopite i ostavite da odstoji dva sata. Zagrejte mast ili je zamenite uljem ako želite. Vrelom mašću prelijte meso, pa šerpu stavite na tihu vatru i dinstajte meso oko sat vremena dok sasvim ne omekša. Povremeno podlivajte bujonom.

OSTAVI KOMENTAR