Potrebno je:
4 pileća bela mesa bez kosti, veća glavica reckave zelene salate, 250 g šampinjona, 3 manje tikvice, crvena paprika, 4 paradajza, 2 šargarepe, 4 pileća filea, kašičica kineske mešavine pet začina, kašičica karija u prahu, pola kašičice kurkume u prahu, kašičica sušene mešavine provansalsih začina, 6 kašika maslinovog ulja, kašika sirćeta balsamiko, si i biber.
Priprema:
Meso isecite na tanke trake, prelijte s 4 kašike maslinovog ulja pomešanog sa svim začinima u prahu. Dodajte so i biber i mešavinu začina prstima dobro utrljajte u meso, pa ostavite sa strane da se marinira. Tikvice i papriku isecite na trake, a šampinjone na kolutiće i sve zajedno na brzinu propržite na 2 kašike maslinovog ulja.
Posolite, pobiberite, dodajte provansalske začine, promešajte i dinstajte 15 minuta. Vadite šupljom kašikom, ređajte na upijajući papir i ostavite da se sasvim ohladi. U tiganj u kojem ste pržili povrće sipajte još malo ulja i pržite marinirano meso da porumeni sa svih strana. Prženo meso ređajte na upijajući papir da se ohladi, a masnoću u kojoj se meso pržilo razredite kašikom sirćeta balsamiko, promešajte, skinite sa ringle i sasvim ohladite. Dno posude za salatu obložite listovima reckave, zelene salate, odozgo rasporedite ohlađeno dinstano povrće, kriške paradajza, struganu šargarepu i ohlađeno meso. Prelijte pripremljenim prelivom i do služenja čuvajte u frižideru.