Potrebno je:
9 ? 10 paprika
? kg šampinjona
3 jajeta
200 gr mladog sira
1 crni luk
so, biber
Za pohovanje:
2 ? 3 jajeta
brašno
prezla
susam
Priprema:
Pre svega, ispečemo paprike u lerni sa svih strana, stavimo u neku zdelu i poklopimo da omekša. Kada se malo prohladi, ogulimo ih od kožice i očistimo od semenki ali?prvi pipavi deo, trudimo se da ostanu u celo, da se mogu puniti. E sad, da ne bude da se kitim Kraljicinim perjem, ja to sve pišem u njeno ime (i ako nije da je ona to baš želela), ali šteta da ne podelim to sa vama, kada je tako ukusno!
Dok su se paprike hladile, mogli smo (trebali smo) pripremiti fil: na malo ulja i na iseckanom crnom luku, izdinstati na listove narendane šampinjone. Začinimo šampinjone dok se dinstaju sa malo bibera. 3 jajeta skuvamo i narendamo. Sir izgnječimo i sve to pomešamo (jaja, sir, šampinjone). U zavisnosti kakav je sir, možemo fil malo posoliti.
Tako pipremljenim filom, punimo prohladjene očišćene pečene paprike. Kada su sve napunjene, veoma pažljivo prelazimo na pohovanje.