Gulas od vrganjaPotrebno je:

1 kg vrganja, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 krompira, 1 kašika slatke mlevene paprike, 1 kašičica majorana, 1 dl suvog belog vina, 2 kašike iseckanog svežeg peršuna, so i biber po ukusu.

Priprema:

Vrganje očistite i isecite na deblje trake. Na ulju izdinstajte iseckani crni luk, dodajte i beli luk, pa kad omekša dodajte vrganje i mlevenu papriku, promešajte. Posolite i pobiberite, sačekajte da puste sok, zatim sipajte vino i ukoliko je potrebno dodajte malo vode. Ostavite da provri, zatim ubacite krompir koji ste prethodno oljuštili i isekli na kocke, začinite majoranom. Kuvajte dok krompir ne omekša, na kraju dodajte peršun. Servirajte

OSTAVI KOMENTAR