Potrebno je:
Desetak očišćenih pilećih krilaca, kašičica soli, sveže samleven biber 1/4 kašičice, kašika maslinovog ulja, 1/2 kašičice mlevenog belog luka, 1/4 šolje suvog belog vina, 1.5 šolja sosa od paradajza, 1 veći sveži paradajz isečen na kocke, 1 sitno seckana sveža crvena paprika, pola šolje maslina, sitno seckani peršun
Priprema:
Posuti pileća krilca sa polovinom odmerene soli (pola kašičice) i polovinom bibera. Zagrejati maslinovo ulje na tiganju na tihoj vatri i staviti piletinu. Propržiti 2-3 minuta sa obe strane da dobije smeđu boju, a zatim skinuti sa vatre i prebaciti u drugu posudu – najbolje neku pliću i široku šerpu.U tiganju zatim kratko propržite beli luk, dodajte vino, sos od paradajza, sekcani sveži paradajz (može i pasiran), papriku i nakon 2 minuta skinite sa vatre i prelijte preko mesa koje ste stavili u šerpu. Dodajte preostalu so i biber i zatim poklopite i dinstajte oko 30 minuta na srednjoj temperaturi. Nakon što je jelo gotovo, dodajte odgore peršun i seckane masline.