Telece rolnice sa vinomPotrebno je:
8 dugačkih i tankih telećih šnicli (ukupno 600-700 g)
1 kašika blagog senfa
2 manje tikvice
50 g parmezana ili grana padana isečenog na listiće
10 grančica majorana (ili 1 i po kašičica suvog)
2 kašike badema u listićima
1 čaša belog vina
Priprema:

Istucite šnicle tučkom za meso. Očistite tikvice i tanko ih isecite po dužini. Tostirajte bademe u teflonskom tiganju bez dodataka da blago porumene.
Poređajte šnicle na dasku za sečenje i svaku premažite veoma tankim slojem senfa. Odozgo dodajte po koju traku tikvice (trake tikvica na šnicli treba međusobno delimično da se preklapaju), koji listić parmezana, pa pospite s po malo listića badema i listićima s jedne grančice majorana (ili s ukupno pola kašičice suvog). Začinite solju i sveže mlevenim mešanim biberom, urolajte svaku šniclu i dobro ih uvežite rafijom.
Zagrejte ulje u većem tiganju, ubacite rolnice i dobro ih propržite sa svih strana na jakoj vatri; zalijte vinom, začinite solju, mešanim biberom i preostalim majoranom. Smanjite vatru i nastavite s kuvanjem još 5-6 minuta. Pospite preostalim tostiranim bademima i poslužite.

OSTAVI KOMENTAR