Lazanje sa sunkom i sampinjonimaPOTREBNO JE

500 g kora za lazanje, 400 g šunke, 400 g šampinjona, origano, kečap

ZA BEŠAMEL SOS 500 ml mleka, 100 g brašna, 50 ml ulja, so, 100 g kačkavalja po želji

PRIPREMA

U šerpicu sipajte ulje i ostavite da se dobro ugreje. U zagrejano ulje dodajte brašno i neprestano mešajte 2?3 minuta. Zatim postepeno sipajte mleko uz stalno mešanje. Posolite po ukusu, po želji možete dodati rendan kačkavalj. Šampinjone operite i isecite na tanke listove. U odgovarajući manji pleh sipajte malo ulja. Složite red kora za lazanje, premažite ih bešamel sosom, stavite listove šunke, iseckane šampinjone, kečap i pospite origanom. Tako nastavite redom, dok ne utrošite sve kore. Na zadnju koru stavite bešamel sos, šampinjone i kečap. Pecite na 200 stepeni 20 minuta.

OSTAVI KOMENTAR