17 raznjici-GLAVNAPotrebno je:

500 g piletine bez kostiju, 5 šaka zelenih grozdova, 1 limun isečen na kriške, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika soka od limuna, 2 čena belog luka, 1 kašičica kima, 1/2 kašičice korijandera, 1/2 kašičice soli, 2 kašike nane i 8 štapića za ražnjić.

Priprema:

U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, sitno iseckani beli luk, kim, korijander i so. U ovu marinadu uvaljajte piletinu isečenu na kockice i ostavite najmanje 20 minuta. Dok se marinira, štapiće potopite u vodu ukoliko su od drveta, a zatim naizmenično ređajte komade piletine i bele grozdove. Potopite ražnjić u marinadu, pa ga stavite u tiganj za grilovanje ili na roštilj 5 minuta sa svih strana. Na kraju ražnjiće ukrasite kriškama limuna i servirajte toplo.

OSTAVI KOMENTAR