Potrebno je:
8 pilećih bataka, 2 zrela paradajza, 1/4 zrelog avokada, 2 čašice tekile, pola limuna, pola čena belog luka, maslinovo ulje, so i biber
Priprema:
Odstranite kožu sa bataka, pa meso svakog zasecite na 2-3 mesta gde je ono najdeblje. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i prelijte mešavinom tekile, pola količine isceđenog soka od limuna, usitnjenog belog luka, soli i bibera. Prekrijte listom streč folije i ostavite da se mariniraju pola sata, okrećući ih bar jednom.
Uklonite foliju i prebacite pleh u rernu zagrejanu na 200?C; pecite batake oko 45 minuta, ili dok meso oko koske ne bude pečeno, okrećući ih nekliko puta tokom pečenja.
U međuvremenu, operite paradajze, obrišite ih i iseckajte zajedno s oljuštenim avokadom. Začinite ih sokom limuna, prstohvatom soli, s dosta sveže mlevenog bibera i prelijte mlazom ulja. Izvadite batake iz rerne, preko njih prelijte pripremljenu mešavinu paradajza i avokada, pa poslužite.