Piletina sa paprikama i kukuruzomPotrebno je:

500 g pilećih grudi, 1 čen belog luka, po 1 crvena i zelena paprika, 4 mlada luka, 1 kašičica tucane ljute paprike, 400 g kukuruza iz konzerve,  1 kašika paradajz-pirea,  1 limeta, ulje, so

Priprema:

Oljuštite i sitno iseckajte beli luk. Isecite pileće grudi na po dva fileta i svaki isecite na tračice. Paprike i luk isecite na žilijen (vrlo tanke dugačke rezance) od 3-4 cm.
U šerpi zagrejte 4 kašike ulja, prepržite beli luk i ljutu paprika ali pazite da paprika ne zagori. Stavite piletinu i pržite da porumeni, posolite, dodajte paprike, kukuruz, paradajz razređen jednom kutlačom tople vode. Ostavite da se kuva, na srednjoj vatri, oko 15 minuta povremeno mešajući. Prelijte sokom od limete, dodajte luk i kuvajte još 5 minuta na jačoj vatri. Servirajte toplo ili mlako.
  

OSTAVI KOMENTAR