Potrebno je:
4 šnicle od ćurećeg belog mesa (ukupno 600 g), 150 g kuskusa, 40 g zelenih maslina bez koštica, 2 jajeta, 1 kašika kapara, majčina dušica, nekoliko grančica peršuna, maslinovo ulje, so i biber
Priprema:
Stavite kuskus u jedan sud, prelijte ga mlazom ulja, dodajte mu sitno seckane masline, kašičicu majčine dušice i promešajte. Prelijte ga s 350 ml ključale vode i ostavite da odstoji 5 minuta da nabubri. Rastresite ga viljuškom i prebacite u tanjir.
Umutite jaja s malo bibera i u njih uvaljajte šnicle. Ocedite ih, pa ih ubacite u tanjir s kuskusom i njime ih dobro prekrijte, pritiskajući da se svuda podjednako zalepi.
Zagrejte ulje u visini prsta u dubljem tiganju, pa pržite šnicle po 3-4 minuta sa obe strane dok ne budu reš. Perforiranom kašikom ih vadite na papirni ubrus da se ocede. Posolite ih i poslužite posute kaparima, peršunom i uz kriške limuna.