Potrebno je:
2 tikvice, 3 paprike, 2 šargarepe, 2 manja paradajza, 1 plavi patlidžan, 250 g vrganja, 2 pileća bataka sa karabatkom, beli luk, sok od limuna, ulje, biber, so, peršun
Priprema:
U dobro zagrejan gril tiganj sipajte kašiku maslinovog ili običnog ulja. Tikvice i plavi patlidžan isecite, posolite i ostavite da odstoje. Oceđeno povrće ispecite da porumeni sa obe strane. Filete paprika i isečenu šargarepu i grilujte. Svako povrće posle pečenja posolite, pobiberite, pospite peršunom i seckanim belim lukom. Vrganje presecite na pola ili na trećine i takođe kratko izgrilujte. Paradajz isecite na sitne kockice, dodajte u povrće i sve zalijte limunovim sokom. Odvojte meso od kostiju, utrljajte začine, pa na kraju ispecite u istom tiganju. Servirajte meso preko povrća i poslužite.