PECENA TELECA REBRASastojci:

800-1000 gr teletine – rebra  1 kg krompira (po mogućnosti manji)  1 veća mrkva  2 čenja bijelog luka  1 komad paprika  1manja glavica crvenog luka  po potrebi ulja  po želji soli  malo ružmarina

Potrebno je:

Meso oprati, posušiti, posoliti i staviti u tepsiju u kojoj će se sve peći.Ovamo ugrijati malo ulja u šerpicu, da bude vruće i preliti po mesu. To sam vidjela kod mene u hotelu, tako rade u kuhinji. Tako se uhvati korica i sve ostane unutra, neda da se meso isuši. Posuti ružmarinom i staviti da se peče u tepsiju. Poklopiti alu folijom.
Peći u dobro ugrijanoj rerni na 250 C nekih 15 minuta, i onda smanjiti na 180 C.Za to vrijeme oguliti krompir, i ostalo povrće.Kad je meso napola pečeno, izvaditi ga na onu istu alu foliju i staviti krompir sa povrćem. Posoliti onako odokativno ovo povrće i samo malo posuti uljem.Vratiti meso na ovaj krompir, dodati šolju vruće vode i poklopiti onom istom folijom.Sve ukupno peći nekih sat vremena.Pola sata peći na donjoj rešetki, a onda dići na srednju rešetku od rerne.

OSTAVI KOMENTAR