teletina-sa-patlidzanomPotrebno je:

600 g plavog patlidžana, 600 g teletine, 50 g maslaca, čen belog luka, 3 manje glavice luka, 1 dl povrtnog bujona iz kocke, 1 dl crnog vina, kašičica sveže nane, maslinovo ulje, so i biber.

Priprema:

Plavi patlidžan isecite na kockice, pospite solju, preručite u cediljku i ostavite da odstoji 30 minuta. Meso isecite na kockice i izdinstajte na vrelom maslacu da porumeni sa svih strana, pa izvadite i ostavite sa strane. U istu posudu dodajte maslinovo ulje i na umerenoj temperaturi ispržite iseckani crni i beli luk, dodajte oceđeni plavi patlidžan i meso, posolite, pobiberite, pospite iseckanim listićima nane, prelijte mešavinom povrtnog bujona iz kocke i crnog vina, ubacite u zagrejanu rernu i kuvajte 30 minuta na 180 stepeni. Servirajte sa kiselim mlekom.

OSTAVI KOMENTAR