Kanelone sa šampinjonimaPriprema:

Sitno iseckati šunku i šampinjone (eventualno suvo meso ili pršutu). Narendati kačkavalj ili drugi sir po izboru. Od navedene količine izrendanog kačkavalja odvojiti oko 50 g.

U dubljoj posudi pomešati ove sastojke i začiniti solju, biberom, oraščićem i peršunom.

Ovim nadevom puniti kanelone i ređati u tepsiju podmazanu margarinom ili puterom (oko 10 g). (Ukoliko ostane nadeva, posuti ga preko punjenih kanelona).

U dubljoj šerpi istopiti preostali margarin ili puter, staviti da se zagreje i na njemu propržiti brašno uz stalno mešanje. Doliti mleko i uz konstantno mešanje skuvati malo ređi preliv.

Kada je preliv gotov, lagano njime preliti kanelone i posuti preostali kačkavalj. U prethodno zagrejanoj rerni peći na 180°C oko 25 min.

Sastojci:

pakovanje kanelona koje se ne kuvaju (oko 50 kom), 200-250 g šunke (može se dodati i malo suvog mesa ili prsute – oko 50 g), 400-500 g šampinjona, 250 g kačkavalja (ili drugog sira koji se lako topi), so, biber, orasčići, peršun (po ukusu), Za preliv: 80 g margarina ili putera, 2 pune kašike brašna, 800 ml mleka

OSTAVI KOMENTAR