ŠkembićiPOTREBNO JE
1 kg škembića, 6 glavica crnog luka, 2 kašike brašna, koren peršuna, šargarepa, lišće celera, lovor, kašika mlevene začinske paprike, 1 l goveđe supe od kocke, 150 g kačkavalja, 2 kašike masti

PRIPREMA
Škembiće dobro operite i skuvajte u slanoj vodi kojoj ste dodali peršun, šargarepu, celer, lovor i četiri glavice crnog luka. Kada škembići omekšaju, izvadite ih iz lonca, ohladite i iseckajte na rezance. U šerpu stavite mast, zagrejte je i na njoj propržite dve glavice sitno seckanog crnog luka. Spustite, potom u šerpu škembiće, promešajte, a odozgo poprašite sa dve kašike brašna i alevom paprikom. Posle nekoliko minuta uspite u sud supu i par kutlača vode u kojoj su se kuvali škembići. Kuvajte sve još pola sata, pa pobiberite i posolite po ukusu. Pre posluživanja preko škembića nastružite sir. Važna napomena ? dok kuvate škembiće, otvorite prozor.

OSTAVI KOMENTAR