Potrebno je:
400 g mesnate slanine, 1 glavica zelene salate, 2 šake mladog spanaća, 1 avokado, 1 velika jabuka, 3 šake badema, 1 krastavac, 1 glavica crvenog luka. Preliv: 2 kašike senfa, 1 kašika vinskog sirćeta, 3 kašike palminog ili nerafinisanog suncokretovog ulja, 1 čen belog luka, 1 kašičica origana, 1 kašičica timijana, so i biber.
Priprema:
Slaninu isecite na trake ili kockice i kratko ispržite da bude hrskava. U većoj posudi za salatu pomešajte sitno isečenu zelenu salatu i listove spanaća, koje ste prethodno kratko izblanširali. Dodajte jabuku isečenu na jednake kocke kao i avokado i krastavac, promešajte i dodajte sitnije iseckani crveni luk, a na kraju pospite iseckanim bademima, koje po želji možete kratko da ispečete i ponovo promešajte. U manjoj posudi pomešajte med i senf, pa dobro promešajte kašikom da dobijete glatku smesu, potom sve vreme mešajući dodajte po malo ulja. Zatim umešajte sirće, sitno iseckani beli luk, origano i timijan, posolite, pobiberite i promešajte. Sipajte preko salate i poslužite.