Potrebno je:
4 svinjske šnicle, 4 jagode, 8 kašičica krem-sira, 8 kiselih krastavčića, 16 šnita slanine, 1 kašika vinskog sirćeta. Preliv: 2 dl piva, 2 kašike meda, 2 kašike senfa.
Priprema:
Isecite svaku šniclu na četiri jednake trake i istucite tučkom za meso da budu mekše i sočnije. Sitno iseckajte krastavčiće i pomešajte sa krem-sirom. Dodajte u tu smesu krupno isečene jagode i odložite sa strane.
Urolajte svaki komad svinjetine slaninom i pričvrstite čačkalicom. Poređajte u pleh, prelijte vinskim sirćetom, prekrijte folijom i pecite u rerni oko 20 minuta na 150 stepeni.
U međuvremenu pripremite preliv tako što ćete pomešati pivo, med i senf u maloj šerpi, pa kad provri kuvajte još tri minuta uz povremeno mešanje i sklonite sa ringle. Izvadite meso iz rerne, unutrašnjost filujte smesom od krem-sira, jagoda i povrća, prelijte prelivom, pa vratite u rernu bez folije još dva minuta. Služite dok je toplo.