gurmanske papricicePotrebno je:

12 većih zelenih papričica, 250 g mlevene junetine, dva paradajza, 10 zrna badema, manja glavica luka, kašičica sušenog origana, 250 g „čeri“ paradajza, prstohvat ljute papričice u prahu, so i maslinovo ulje.

Priprema:

Papričice kuvajte pet minuta u ključaloj slanoj vodi, ocedite i ostavite da se ohlade. U istoj vodi kratko obarite paradajz, ocedite, oljuštite i iseckajte na kockice. Luk iseckajte i izdinstajte na mešavini 3 kašike ulja i 2 kašike vode, dodajte meso i dinstajte još dva-tri minuta. Posolite, dodajte sušeni origano, ljutu papriku u prahu i bademe isečene na listiće. Ovoj masi dodajte seckani paradajz i sve promešajte. Osušene i ohlađene papričice zasecite, pažljivo ih otvorite, napunite pripremljenom masom i ređajte u pleh obložen kolačarskim papirom. Okolo rasporedite polutke „čeri“ paradajza, prelijte s 2 kašike ulja i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

OSTAVI KOMENTAR