Potrebno je:
4 lista crvenog radiča, 4 lista obične zelene salate, 4 lista reckave, zelene salate, 300 g zelja, 200 g pirinča, 30 g struganog parmezana, 4 kašike maslinovog ulja i so.
Priprema:
Pirinač isperite u nekoliko voda dok poslednja voda ne bude sasvim bistra, pa ga kuvajte 15 minuta u ključaloj slanoj vodi, ocedite i malo ohladite pod mlazom hladne vode. Ohlađeni pirinač preručite u posudu, dodajte strugani parmezan i 2 kašike ulja, pa sve dobro promešajte. Zelju uklonite drške, kuvajte 5 minuta u ključaloj slanoj vodi, ocedite, iseckajte, pomešajte sa pirinčem i posolite po želji. Jedan po jedan list radiča i zelene salate prelijte vrelom vodom i pažljivo ih obrišite čistom kuhinjskom krpom. Položite po kašiku mešavine pirinča i zelja na sredinu svakog lista, formirajte sarmice i ređajte ih u pleh obložen kolačarskim papirom. Prelijte ostatkom ulja i pecite 5 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.