Potrebno je:
300 g zelenih papričica, 250 g mladog krompira, glavica luka, 3 struka mladog luka, 6 jaja, vršna kašika prezli, kašičica slatke paprike u prahu, pet-šest listova bosiljka, 5 kašika maslinovog ulja i so.
Priprema:
Mladi krompir operite, prepolovite i pržite na ulju 20 minuta da dobije zlatno-žutu boju. Dodajte očišćen i iseckan mladi luk, poklopite i pržite još pet minuta. Papričice operite, uklonite im drške i semenke i iseckajte na dva-tri dela, pa dodajte krompirima, posolite, promešajte i dinstajte još pet minuta. Posebno umutite jaja sa slatkom paprikom, prezlama i seckanim bosiljkom. Posolite, dodajte krompirićima i pecite po pet minuta sa obe strane. Kada je tortilja pečena, pažljivo je preručite na poslužavnik, sačekajte da se malo ohladi, isecite na kriške i servirajte.