Potrebno je:
600 g jagnjećeg mesa od plećke, 20 mladih šargarepica, 12 rotkvica, 12 strukova mladog luka, 150 g mladih mahuna graška, 2 paradajza, 2 čena belog luka, pola veze peršuna, pola veze majčine dušice, 2 lista lorbera, 3 dl povrtnog bujona iz kocke, 4 kašike maslinovog ulja, malo brašna, so i biber.
Priprema:
Na vrelom ulju propržite cele, oljuštene čenove belog luka, zatim ih izvadite, dodajte komade jagnjetine, propržite sa svih strana, pospite s dve-tri kašike brašna i pržite još dva-tri minuta uz stalno mešanje. Dodajte oljušten paradajz isečen na kockice, posolite, pobiberite, prelijte ranije pripremljenim povrtnim bujonom, dodajte začinsko bilje vezano u jednu vezu i kuvajte. Kada tečnost proključa, smanjite temperaturu i kuvajte 30 minuta. Dodajte oljuštene šargarepice, očišćen i na nekoliko delova isečen mladi luk, polutke očišćenih rotkvica i kuvajte još 30 minuta. Za to vreme mahune mladog graška kuvajte osam minuta u ključaloj slanoj vodi, ocedite, dodajte u mešavinu koja se krčka i sve zajedno kuvajte još pet minuta. Sklonite s ringle, uklonite vezu začinskog bilja i servirajte toplo.