POTREBNO JE
ZA PALAČINKE 2 jajeta, 150 g brašna, 300 ml mleka, malo soli
ZA FIL 200 g belog pilećeg mesa, patlidžan srednje veličine, 2 kašike pelat paradajza, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, veza peršuna, đumbir u prahu, ulje, so, biber, pera mladog luka ili vlašca
PRIPREMA
Od navedenih sastojaka zamesite testo i ispecite palačinke. Patlidžan isecite na kocke, posolite ga i ostavite pola sata da odstoji. Za fil propržite seckani crni i beli luk. U tiganj dodajte belo meso isečeno na kockice, pržite još desetak minuta, pa dodajte oceđeni patlidžan. Kad omekšaju meso i patlidžan, umešajte pelat paradajz i seckani peršun. Začinite solju, biberom i đumbirom. Na sredinu svake palačinke stavite po kašiku prohlađenog fila, oblikujte vrećice i vežite ih perom mladog luka ili vlašcem.