cufte u sosu od kiselog mlekaPotrebno je:

Za ćufte: 500 g mlevenog mesa, 2 jajeta, 1 prašak za pecivo, 7 kašika brašna, 7 kašika ulja, 2 glavice luka, 2 čena belog luka, kašika peršunovog lista, 1 šargarepa, suvi biljni začin, so, biber, 2 kašike prezli, ulje za prženje
Za sos: 2 kašike brašna, 0,5 l vode, 1 kocka za supu, 0,5 l kiselog mleka, 4 čena belog luka, kašika seckanog peršuna, suvi biljni začin

Priprema:

U mleveno meso dodajte jaja, brašno pomešano s praškom za pecivo, ulje i sitno iseckan crni i beli luk. U smesu narendajte šargarepu, pospite suvim biljnim začinom, posolite i pobiberite. Postepeno dodajte i prezle, pa sve umesite da dobijete kompaktnu masu od koje možete da pravite loptice. Gotove ćufte propržite na malo ulja samo da dobiju boju i slažite ih u šerpu. Na istom ulju propržite brašno, pa nalijte vodu, dodajte kocku za supu, kiselo mleko i usitnjen beli luk. Kad sos provri, prelijte ćufte i stavite da se krčkaju na tihoj vatri pola sata. Pred kraj dodajte iseckan peršun i začinite po ukusu.

OSTAVI KOMENTAR